PERSBERICHT - De grafische industrie is en blijft een belangrijke sector, waar wij als VIGC ondanks alle uitdagingen resoluut in blijven geloven, en ons ook volop voor blijven inzetten! Investeringen en innovaties in technologie in combinatie met de juiste businessmodellen, zijn hierbij cruciaal en zullen de industrie zeker helpen om door de huidige crisis te komen.
• Leestijd ca. 2 minuten
VIGC voegt zelf de daad bij het woord en kondigt daarom vandaag twee belangrijke investeringsbeslissingen aan. Zo zal VIGC het team verder versterken met een Business Development Manager. Meer dan ooit is het belangrijk om kennis te delen en zoveel mogelijk bedrijven en hun medewerkers te informeren over nieuwe grafische technologie en procesoptimalisatie. Het doel daarbij is: altijd om processen te vereenvoudigen en doorlooptijden te verkleinen, om zo de operationele prestaties van de grafische ondernemingen te verbeteren. Ook het connecteren met andere industrieën waar grafische technologie slechts een klein deel van het hoofdproces uitmaakt, is belangrijk. Want door gebruik te maken van een kruisbestuiving tussen sectoren, kan extra zuurstof gegeven worden aan onze grafische sector.
Het is in die optiek dat wij als VIGC nog meer aanwezig willen zijn en nog beter willen informeren. Wij hebben heel wat grafische kennis in huis die bedrijven kan helpen om productiever te werken of nieuwe producten en diensten aan hun portfolio’s toe te voegen. Met het aantrekken van een Business Development Manager zullen wij onze informatieopdracht nog performanter en meer in de diepte kunnen organiseren.
Verhuizing
Verder zal na meer dan 20 jaar aanwezigheid op de Campus Blairon in Turnhout, VIGC tijdens de zomermaanden verhuizen naar een gloednieuw gebouw in de Collegestraat 11 in Turnhout. In vogelvlucht op slechts 750m van de huidige locatie. De nieuwe uitvalsbasis van VIGC ligt op een mooi terrein in een groene omgeving en is een oase van rust, op loopafstand van het centrum van de stad Turnhout. Een plek om vol gefocust te kunnen werken en de sector te ondersteunen.
Net zoals op de huidige locatie, beschikken we op deze nieuwe locatie over een up-to-date vergaderzaal en een mooie opleidingsruimte. Vanaf september zijn de kantoren geopend en is iedereen welkom om ons te komen bezoeken!
Nieuwe opleidingen najaar
Nog vanaf september zullen de fysieke opleidingen terug opgestart worden. Uiteraard met respect voor alle geldende Covid-19 maatregelen, waaronder extra aandacht voor social distancing. Zo zullen we het opleidingsaanbod spreiden over 3 locaties: Turnhout (BE), Gent (BE) en Haarlem (NL). Dit om de groepen niet te groot te maken. Digitale opleidingen worden trouwens in opvolging van de #inuwkot kennissessies stelselmatig aan het aanbod toegevoegd. Vanaf maandag 29 juni is het aanbod integraal beschikbaar op de websites van VIGC en partner printmediatrainingen.nl.
Kopfoto: nieuwe lokatie VIGC in Turnhout
Henk Gianotten zegt
Ik vind het moedig om juist op dit moment de advies- en educatiepraktijk bij het VIGC uit te breiden. De Belgische drukkers kunnen trots zijn op de aanwezigheid van een organisatie als het VIGC. De steun die de organisatie krijgt van vele (veelal Vlaamse) grafische ondernemers en toeleveranciers is bemoedigend en bijna jaloersmakend. De aanwezigheid van het grote grafische museum bij het MIAT in Gent en de zeer actieve werkplaatsen ondersteund door vele grafisch geschoolde vrijwilligers zijn waarschijnlijk een bewijs van de betrokkenheid van de Belgische drukkers. Nu het MIAT in Gent weer in staat wordt gesteld haar activiteiten op te starten adviseer ik Nederlandse grafici én ontwerpers de tentoonstelling “Drie eeuwen grafische industrie” te bezoeken. Daar spet het enthousiasme vanaf en je krijgt er waarschijnlijk meerdere argumenten aangereikt om het grafische product op waarde te schatten. Het museum en de werkplaatsen (www.industriemuseum.be) hebben een omvang en invloed die groot is in vergelijking met Nederlandse deelactiviteiten.
Heeft er iemand een verklaring waarom de Belgische grafici blijkbaar meer waarde hechten aan hun instituten als het VIGC en kennelijk hun erfgoed als het Plantin Instituut voor Typografie/Plantin-Moretus en het MIAT beter lijken te bewaren?